rent-a-talent

Zoek een opdracht

In de buurt van: Soort opdracht:
Meerdere keuzen mogelijk
Min. aantal deelnemers

Nieuwe opdrachten

Rent a talent

Samen aan de slag met passie en maatschappelijke betrokkenheid

Al 200 jaar houdt Avans Hogeschool zich bezig met datgene waarin zij het sterkst is: talenten opleiden om in de daaropvolgende toekomst een belangrijke rol te spelen in de samenleving, op tal van verschillende terreinen. Dat doet Avans Hogeschool met passie, betrokkenheid en een enorm kwaliteitsstreven. Kwaliteiten die ze gelijktijdig overbrengt op haar studenten: de talenten voor de toekomst.

Lees verder

We willen de talenten van onze studenten, oud studenten, medewerkers en oud medewerkers graag inzetten voor Brabantse verenigingen, instellingen, buurthuizen en bedrijven. Er is altijd wel werk dat nog gedaan moet worden waar onze studenten en medewerkers hun talenten voor kunnen inzetten. Werk zoals klussen, website actualiseren, bijeenkomsten organiseren of gewoon een dagje met mensen op stap. Voor de non-profit organisatie doen we dat natuurlijk geheel vrijwillig. Aan de bedrijven vragen wij een tegenprestatie in de vorm van een mooi bedragje. De opbrengsten vormen een mooie bijdrage voor de goede doelen waarvoor Avans Hogeschool het hele jaar geld wil inzamelen. Wij hebben ervoor gekozen om het geld te schenken aan goede doelen waarmee de jeugd kans krijgt op een betere toekomst, waaronder Villa Pardoes.

Al met al is het een win-win-win situatie: de organisaties krijgen hun klussen geklaard, studenten doen ervaring op, medewerkers zetten hun talenten in voor de maatschappij en de eventuele opbrengsten schenken we aan het goede doel.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de projectgroep Avans200 via avans200@avans.nl

Eerstejaarsstudenten Avans starten maatschappelijk

10 september 2012

Eerstejaarsstudenten Avans starten maatschappelijk

Op dinsdag 28 augustus zijn 440 eerstejaarsstudenten van Avans Sociale Studies hun introductie maatschappelijk begonnen in het kader van Rent a  Talent. Dankzij bemiddeling van de stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda hebben de studenten op maar liefst 17 verschillende locaties  kennis kunnen maken met het maatschappelijk veld en hebben hun beste beentje voorgezet. De zoektermen die de stichting meekreeg voor het vinden van geschikte matches: klussen en iets betekenen voor mensen. Zo gezegd, zo gedaan!

Lees verder

College van Bestuur Avans Hogeschool in actie bij Den Herdgang in Tilburg

4 september 2012

College van Bestuur Avans Hogeschool in actie bij Den Herdgang in Tilburg

Net terug van vakantie en direct al aan de slag voor Rent a Talent. Op maandag augustus gingen 21 staf- en CvB-leden een middag op pad met 15 bewoners van Zorgcentrum Den Herdgang in Tilburg.

Lees verder

Vrijwilligers Redhead Days 1 en 2 september

4 september 2012

Vrijwilligers  Redhead Days 1 en 2 september

Mijn vrouw en ik zijn afgelopen zondag via Rent A Talent als vrijwilligers op de RED HEAD DAYS aan de slag gegaan. Dit was de dag van de recordpoging. Ik deed aan crowd-control en mijn vrouw catering. Het was een geweldige dag. De zon was heerlijk, de recordpoging geslaagd (1255 roodharigen op een foto!) en de verhalen die we hoorden waren TOP!

Rik Eelman, medewerker P&O

Eerstejaarsstudenten Avans starten maatschappelijk

30 augustus 2012

Eerstejaarsstudenten Avans starten maatschappelijk

Op dinsdag 28 augustus zijn 440 eerstejaarsstudenten van Avans Sociale Studies hun introductie maatschappelijk begonnen in het kader van Rent a Talent. Dankzij bemiddeling van de stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda hebben de studenten op maar liefst 17 verschillende locaties kennis kunnen maken met het maatschappelijk veld en hebben hun beste beentje voorgezet. De zoektermen die de stichting meekreeg voor het vinden van geschikte matches: klussen en iets betekenen voor mensen. Zo gezegd, zo gedaan!

Lees verder

Bankje aanbieden

21 augustus 2012

Bankje aanbieden

Het bestuur én de bewoners van huize Amarant aan het Don Boscoplein in Breda zijn in hun element. Afgelopen week kregen zij van Carla Faassen, directeur van de Academie voor Bouw & Infra, namens Avans Hogeschool een nieuw tuinbankje aangeboden.

In het kader van Rent a Talent, een actie waarbij alle studenten en medewerkers van Avans zich kunnen inzetten voor een goed doel, heeft het personeel van de academie vorige maand de handen uit de mouwen gestoken voor Amarant. Ook het tuinbankje van Amarant zou bij deze gelegenheid worden opgeknapt, maar dit bankje was in zo'n slechte staat dat Faassen spontaan een nieuwe heeft beloofd aan de bewoners.

Lees verder

Zussen fietsen voor kinderen met kanker

18 augustus 2012

Zussen fietsen voor kinderen met kanker

Door mee te doen aan de Ketting van Ballonnen wil Tessa Pierson laten zien dat er leven is na kinderkanker. Tessa, studente Forensisch Laboratorium Onderzoek in Breda heeft zelf acute lymfatische leukemie gehad. Met de tocht wil ze kinderen en hun families die nu nog strijden hoop geven voor de toekomst en geld ophalen voor de VOKK.

Lees verder

“Geweldig dat je zoiets kunt doen!”

18 augustus 2012

“Geweldig dat je zoiets kunt doen!”

Amber Nieuwkerk, studente Advance Business Creation was een weekend lang kindervriend tijdens de  ‘samenloop voor hoop’. Een 24-uurs evenement in haar woonplaats Veldhoven, waarvan de opbrengst bestemd is voor KWF Kankerbestrijding.
Samen met haar collega’s zamelde Amber geld in voor dit goede doel door mee te lopen in de estafette en door als mascotte kinderen te entertainen.

Lees verder

Trots om te kunnen helpen in eigen stad

18 augustus 2012

Trots om te kunnen helpen in eigen stad

Trots om te kunnen helpen in eigen stad

Bevrijdingsfeesten Breda

 

Hij is trots op zijn stad Breda, Thomas Vermolen van Advanced Business Creation. Hij is er dan ook geboren en getogen. Vandaar dat hij samen met twee vrienden als vrijwilliger inschreef om te helpen bij het Bevrijdingsfeest 2012. Vooraf zei hij al dat hij graag wil bijdragen aan een goeie sfeer in ‘zijn’ stad Breda.

Lees verder

“Super veel gelachen”

18 augustus 2012

“Super veel gelachen”

Dennis en Thierry, beiden student bij de opleiding Advanced Business Creation, hielpen mee tijdens de sportdag van basisschool Swentibold in Born. Ze hielpen daarmee de school, maar ook vriend Sjoerd die de dag organiseerde als eindexamenproject voor zijn opleiding (CIOS). Omdat het ook prima paste in hun eigen zelfontwikkelings-opdracht, de BV-ik, leverde hun hulp ook een studiepunt op.

Lees verder

Schilderen muren Shortstay verblijf in Roosendaal

18 augustus 2012

Schilderen muren Shortstay verblijf in Roosendaal

Vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld in de regio Roosendaal kunnen een veilige plek vinden bij een shortstay verblijf van de Stichting Safegroup. Het pand waar deze slachtoffers worden opgevangen was tot voor kort grijs en saai. Sinds 15 mei is dat anders. Die dag zorgden 15 studenten en medewerkers  voor heldere en fris gekleurde wanden. Studente Khuloud Khalif gaf het een goed gevoel. “Over dit soort klussen moet je niet lang nadenken. Je moet het gewoon doen en dus inschrijven!”

Lees verder

420 Studenten sociale studies combineren introductie en vrijwilligerswerk

18 augustus 2012

420 Studenten sociale studies combineren introductie en vrijwilligerswerk

Maar liefst 420 nieuwe studenten sociale studies uit Breda, maken tijdens hun introductieweek op een wel heel bijzondere manier kennis met elkaar en met hun toekomstige beroep. Ze gaan met hun klas een hele dag vrijwilligerswerk doen, als onderdeel van hun introductie.

 

“Dit is een prachtige en laagdrempelige manier om een bijdrage te leveren aan de maatschappij, kennis te maken met elkaar én het past helemaal bij studenten die voor een sociaal agogische studie hebben gekozen”, zegt Marjolein van Oosterbos. Marjolein is docente en mede-organisator van de introductieweek.

Lees verder

Huis, thuis, toekomst……

18 augustus 2012

Huis, thuis, toekomst……

Korter kan je het goede doel waar Bo Cornelissen zich o.a. voor inzet niet omschrijven. Stichting Homeplan zorgt voor concrete huisvesting voor de allerarmsten in ontwikkelingslanden.

 

Bo Cornelissen is druk doende in totaal €1800 in te zamelen. Dat is namelijk het bedrag dat nodig is om een huis te bouwen waar een hele familie mee geholpen wordt. Bo is er bijna, ze mist nog € 550.  En bij doneren alleen blijft het niet. Bo gaat mee op de zogenaamde bouwreizen om letterlijk de handen uit de mouwen te steken. Alles natuurlijk met de lokale bevolking en lokale leveranciers.

Lees verder

Vicky Brownhuis zet hele kamer AM aan het werk!

18 augustus 2012

Vicky Brownhuis zet hele kamer AM aan het werk!

Een mooi voorbeeld hoe één enthousiaste vrijwilliger een hele kamer meekrijgt voor het goede doel: Mieke van Thiel (AM) is het kersverse bestuurslid van het Vicky Brownhuis in Den Bosch en gaat samen met de hele kamer aan de slag.


Het Vicky Brownhuis bestaat dit jaar al 20 jaar en was ooit het eerste inloophuis in Nederland die haar deuren opende voor volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten.
Er is op verschillende manieren aandacht voor de psychosociale aspecten van kanker. Het is geen behandelingsinstituut maar een informele ontmoetingsplaats waar mensen terecht kunnen met hun verhaal. Het Vicki Brownhuis is een vrijwilligersorganisatie.

Lees verder

Bouw & Infra in de zorg

9 augustus 2012

Bouw & Infra in de zorg

De Academie voor Bouw & Infra liet zich inspireren door de Avansactie “Rent-a-talent” en toonde haar maatschappelijke betrokkenheid tijdens het personeelsuitje. Op 18 juni jl. staken ruim veertig collega’s de handen uit de mouwen om een ochtend vrijwilligerswerk te doen bij twee zorginstellingen (Thebe en Amarant) in Breda. De klussen varieerden van het in elkaar zetten van kruidenbakken tot schilderen, schoonmaken en tuinonderhoud.

Lees verder

ABC studenten zetten hun marketingkennis in bij Stichting Lucai

4 juli 2012

ABC studenten zetten hun marketingkennis in bij Stichting Lucai

Binnen de opleiding ABC is er veel aandacht voor vrijwilligersopdrachten via Rent a Talent. Maar Marlon en 3 andere studiegenoten hebben op eigen gelegenheid Stichting Lucai benaderd. Marlon, Geoffrey, Willen en Stef komen alle vier uit de omgeving Uden en kende al het goede werk van Stichting Lucia.

Stichting Lucai heeft als doel ernstig en mogelijk levensbedreigend zieke tieners (13 tot en met 18 jaar) samen met hun gezinsleden (ouders, broers en zussen) een energieboost te geven om de harde realiteit van het ziek zijn van hun kind/broer of zus voor hen allen beter hanteerbaar te maken. Dit doen zij door de gezinnen een volledig verzorgde, ontspannen en kosteloze vakantieweek aan te bieden: er lekker even met het hele gezin op uit en logeren in een heerlijk ontspannende omgeving, niet hoeven zorgen voor de dagelijkse beslommeringen en ver weg zijn van ziekenhuis en witte jassen. In de Lucai-vakantieweek staan de tiener én de ouders, broers en zussen allemaal centraal.

Lees verder

ATGM zet teamuitje in voor maatschappij

5 juni 2012

ATGM zet teamuitje in voor maatschappij

In het kader van Avans 200 zetten zowel studenten als medewerkers zich extra in voor de samenleving. En zo ook de medewerkers van ATGM die op 9 mei het jaarlijkse uitje ingezet hebben om mensen uit de Bredase samenleving een steuntje in de rug te geven.

Stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda ondersteunde deze actie. Of je als bedrijf maatschappelijke betrokkenheid toont omdat het goed staat in je jaarverslag, omdat het hoog scoort bij personeel of omdat je iets terug wilt doen voor de samenleving, de reden maakt niet uit. ‘Als je het maar doet’, aldus directeur Rombout Kerremans

Lees verder

Baldadig voor War Child

19 mei 2012

Baldadig voor War Child

Enthousiaste studenten van ABC in Den Bosch grijpen het voetbaltoernooi van woensdag 23 mei aan om geld in te zamelen voor het goede doel. Didier Jabroer licht hun actie ‘Baldadig voor War Child’ verder toe.

Lees verder

Met collega’s aan de slag voor Rent a Talent

9 mei 2012

Met collega’s aan de slag voor Rent a Talent

Enthousiast over Rent a Talent, maar je ziet de geschikte opdracht voor jou en jouw collega’s er niet bij staan? Schakel dan het Rent a Talent wervingsteam in en wij zorgen voor een mooie match.

Lees verder

Pabo Breda Gaat Voor Kansrijk

3 mei 2012

Pabo Breda Gaat Voor Kansrijk

Op 18 april trotseerden 43 vrijwilligers van Pabo Breda weer en wind om zich in het kader van Rent a Talent, daarbij ondersteund door Betrokken Ondernemers, Samen voor Breda in te zetten voor het goede doel.

Gewapend met rieken, harken en een goed humeur gingen ze aan de slag bij Villa Boerebont, een gezinsvervangend tehuis voor overbelaste jongeren uit de regio Breda.

Lees verder

Inspiratie opdoen voor een Rent a Talent vrijwilligersklus?

3 mei 2012

Inspiratie opdoen voor een Rent a Talent vrijwilligersklus?

Ben je nog een beetje zoekende wat je met collega’s kan gaan ondernemen voor Rent a Talent? Haal dan voorbeelden en inspiratie op bij de collega’s van het LIC. Zij gingen een dag op stap met de bewoners van Verzorgingshuis Zuiderschans en gingen midgetgolfen. Je leest hier hun verslag.

Lees verder

Avans voetbalteam gezocht!

3 mei 2012

Avans voetbalteam gezocht!

Voetbal voor het goede doel? Jazeker, en wel op donderdagavond 4 oktober!

In de jubileumweek wordt er sportief gestreden en organiseren we een aantal benefietwedstrijden voor het goede doel, alles in het kader van Rent a Talent. We zijn al bezig met de organisatie en kunnen een tipje van de sluier oplichten; oud-profs van NAC gaan de uitdaging aan het op te nemen tegen de getalenteerde voetballers van Avans. Ben jij een voetbaltalent, speel jij op hoog niveau en durf je de uitdaging aan? Neem dan deel aan het Avans top voetbalteam en voetbal voor het goede doel!

Lees verder

Zoek je met je collega’s of vrienden ook een klus?

17 april 2012

Zoek je met je collega’s of vrienden ook een klus?

Zie je jouw opdracht er nog niet tussen staan? Maar wil je wel graag binnenkort aan de slag voor Rent a Talent met collega’s of medestudenten? Stuur dan vooral even een mailtje naar avans200@avans.nl met daarbij welke klus jullie graag voor je rekening willen nemen.

Lees verder

Rent a Talent op Onderwijsdag!

17 april 2012

Rent a Talent op Onderwijsdag!

Op donderdag 12 april kwamen alle medewerkers en docenten van Avans Hogeschool bij elkaar voor de jaarlijkse Onderwijsdag, deze keer in het Chassé Theater in Breda. En Rent a Talent was ook aanwezig met de Wall of Talent.

Lees verder

Eigen talenten van CMD Den Bosch maken ook deel uit het campagneteam Rent a Talent!

11 april 2012

Eigen talenten van CMD Den Bosch maken ook deel uit het campagneteam Rent a Talent!

Waarom hulp van buiten inroepen als we talenten te over in huis hebben? En talenten zijn er binnen Avans Hogeschool voldoende te vinden. Een groep derdejaars studenten van CMD Den Bosch vormen voor een belangrijk deel het campagneteam van Rent a Talent. Met als resultaat onder andere de interactieve ‘Wall of Talent’ te bewonderen in de hoofdgebouwen in Den Bosch, Tilburg en Breda.

Lees verder

PABO Avans Hogeschool aan de slag voor Amarant in Breda.

11 april 2012

PABO Avans Hogeschool aan de slag voor Amarant in Breda.

De Amarant locatie aan de Pastoor Pottersplein in Breda was op 19 maart het werkterrein van tien PABO collega’s. Gewapend met verfkwasten werd de benedenverdieping opgeknapt.

Lees verder

Nachtuitzending Radio538 for warchild bij Avans Hogeschool

13 maart 2012

Nachtuitzending Radio538 for warchild bij Avans Hogeschool

Zes uur lang fungeerde Avans Den Bosch van zaterdag op zondag als gastheer voor de nachtuitzending van Radio 538. Punt was er bij en deed verslag. ‘Je krijgt belachelijk veel consumptiebonnen voor weinig geld.’

Lees verder

Meld je aan als talent

Ben jij student of medewerker van Avans Hogeschool? Wil jij je talenten aanbieden voor de Brabantse samenleving? Meld je dan aan om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwste opdrachten.

Meld je aan!

Laatste tweet