Terug naar home

LIBER AMICORUM

LIBER AMICORUM

Het idee was om het Avans200 jubileumboek vooral een (ver)beeldend boek te laten zijn. Naast de tekstuele bijdragen van de genodigde auteurs zou het worden gevuld met persoonlijke pagina’s gemaakt door studenten, docenten, medewerkers, oud-medewerkers en zij die een speciale band hebben met de hogeschool. Daartoe werden ruim 250 mensen persoonlijk aangeschreven en verscheen er een oproep in PUNT om een creatieve bijdrage in te sturen bestaande uit foto’s, tekeningen, schrift en wat dies meer zij. Herinneringen, bijzondere momenten en gebeurtenissen waaruit de band die men heeft met Avans Hogeschool duidelijk naar voren komt.

Ondanks het enorme potentieel studenten en (oud)medewerkers binnen de organisatie en ondanks de in het vooruitzicht gestelde geldprijs van € 500 voor de meest bijzondere creatieve bijdrage kregen we betrekkelijk weinig inzendingen; vijfentwintig om precies te zijn en daarmee dus écht te weinig om het jubileumboek visueel te kunnen dragen.

De redactie besloot daarom voor het beeldgedeelte van het boek alumnus Annegien van Doorn een fotografieopdracht te geven: “…stel de mens centraal, beweeg je en ga, als een Sherlock Holmes, op zoek naar bijzonderheden in de architectuur en de stille getuigen van de Avans populatie. Werk binnen de zeven Avans locaties in Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg waar onderwijs wordt gegeven en leg wat je tegenkomt op de voor jouw kenmerkende manier vast.” Aldus geschiedde; het resultaat treft u aan in het deel Mapping Traces.

De jurering voor de prijs was in handen van redactieleden Serge R. van Duijnhoven, Janine Kooreman-Nelissen, de beide grafisch ontwerpers Casper Herselman en Peter Korsman, fotografe Annegien van Doorn en ondergetekende. Ook deze jury had het lastig omdat er uiteenlopende bijdragen zijn ingestuurd; van tekeningen tot foto’s, van verhalen en gedichten tot collage’s. Na een voorselectie hielden we een shortlist met kandidaten voor de prijs over. De jury was vervolgens unaniem in haar eindkeuze en heeft de prijs toegekend aan Peter Hanti voor zijn foto’s die ons op humoristische wijze deelgenoot maken van zijn studietijd International Business and Management Studies (IBMS).

Mr. Hanti, congratulations with your prize, hartelijk gefeliciteerd met de prijs. En aan alle inzenders oprechte dank voor uw creatieve bijdragen die zonder uitzondering blijk geven van de bijzondere plaats die Avans Hogeschool en/of haar academies en voorgangers op de een of andere manier in uw leven heeft ingenomen.

L.J.A.D. Creyghton / AKV I St. Joost / Avans200 / 10.07.2012

 

Klik hier voor de winnende inzending van Peter Hanti.

De ingezonden bijdragen zijn te bekijken door te klikken op de naam van de inzender in onderstaande tabel.

  Jacques de Beer   Germano Brancatisano   L.J.A.D. Creyghton
  Astrid Damen   Tijl Orlando Frijns   Toon van Genugten  
  Kim Gerardin-Smits   Andreas van den Goorbergh    Debby van Ham
  Annemie Heutinck-van der Donk    Riky Kranz   Willem Klerx
  Hanneke Kuijpers   Marit Maes   Paul Michielsen
  Ger Oosting   Karel Prins   Martijn Sanders
  Leo Siemons   Harry Voermans   Raoul Wassenaar
  Jan van Wijk   Dorien de Wit  

Op de hoogte blijven?

  • Vrouw  Man

  • Ja, ik ontvang graag informatie over Avans200.

Klik hier

Dank voor je aanmelding

De gegevens zijn succesvol verzonden.