Terug naar home

Point de Vue

Point de Vue

Point de Vue – 200 jaar kunstacademie ’s-Hertogenbosch
Point de Vue is dé jubileumtentoonstelling ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de kunstacademie te ’s-Hertogenbosch. Het instituut is sinds 2004 gefuseerd met academie St.Joost te Breda onder de huidige naam AKV|St.Joost, een van de opleidingen van Avans Hogeschool.
Op 2 oktober 2012 bestaat de voorheen Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving twee eeuwen, begonnen als de Académie Imperiale et Royale de Peinture, Sculpture et Architecture.
De tentoonstelling zal een rijkdom aan kunstwerken van studenten en docenten tonen die in twee eeuwen verbonden waren aan het instituut. Voor de periode tot het jaar 2000 is Margriet Kemper inhoudelijk verantwoordelijk. Zij kiest daarbij uit alumni uit deze periode en uit docenten en oud-docenten. Voor de periode vanaf 2000 is de gastcurator Kim Bouvy uitgenodigd, zij ontwikkelt een eigen concept en kiest uit de jongste generatie afgestudeerden.
Point de Vue
De tentoonstelling hoopt de kijker een “point de vue” te geven, een blik op het landschap van de kunst in twee eeuwen tijd, verbonden aan de academie en de stad ’s-Hertogenbosch en daarbuiten.
Voor even heeft de kijker de sensatie het geheel te kennen, wanneer hij het landschap inwandelt is zijn ervaring een heel andere.  Point de Vue toont in de tentoonstelling twee eeuwen kunst van studenten en docenten en nodigt het publiek uit zowel dat overzicht te ervaren als oog in oog te staan met de werken én de wereld van jonge kunstenaars te betreden.
Waar & Wanneer?
2 oktober: De officiële opening (voor genodigenden)
3 oktober t/m 18 november: Openstelling tentoonstelling
Point de Vue is van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend.
Locatie: Voormalige SM's aan de Magistratenlaan 100 te 's-Hertogenbosch.

Point de Vue – 200 jaar kunstacademie ’s-Hertogenbosch (van 2 oktober t/m 18 november 2012)
Point de Vue was dé jubileumtentoonstelling ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de kunstacademie te ’s-Hertogenbosch. Het instituut is sinds 2004 gefuseerd met academie St.Joost te Breda onder de huidige naam AKV|St.Joost, één van de opleidingen van Avans Hogeschool.

Op 1 oktober 2012 bestond de voorheen Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving twee eeuwen, begonnen als de Académie Impériale et Royale de Peinture, Sculpture et Architecture. In dat kader werd op 2 oktober de tentoonstelling Point de Vue geopend.

Deze tentoonstelling toonde een rijkdom aan kunstwerken van studenten en docenten tonen die in twee eeuwen verbonden waren aan het instituut. Voor de periode tot het jaar 2000 was Margriet Kemper inhoudelijk verantwoordelijk. Zij koos daarbij uit alumni uit deze periode en uit docenten en oud-docenten. Voor de periode vanaf 2000 was de gastcurator Kim Bouvy uitgenodigd, zij ontwikkelde een eigen concept en koos uit de jongste generatie afgestudeerden.

Point de Vue
De tentoonstelling gaf de kijker een “point de vue” , een blik op het landschap van de kunst in twee eeuwen tijd, verbonden aan de academie en de stad ’s-Hertogenbosch en daarbuiten.

Voor even had de kijker de sensatie het geheel te kennen, wanneer hij het landschap inwandelde was zijn ervaring een heel andere. Point de Vue toonde in de tentoonstelling twee eeuwen kunst van studenten en docenten en nodigde het publiek uit zowel dat overzicht te ervaren als oog in oog te staan met de werken én de wereld van jonge kunstenaars te betreden.


Point de Vue in Blauw Bloed 
De opening op 2 oktober door Hare Majesteit de Koningin is ook vastgelegd door het EO programma Blauw Bloed (uitzending 6 september). U ziet hier het fragment over Point de Vue.

Op de hoogte blijven?

  • Vrouw  Man

  • Ja, ik ontvang graag informatie over Avans200.

Klik hier

Dank voor je aanmelding

De gegevens zijn succesvol verzonden.