rent-a-talent

Terug naar Blog: Wall of talent

Zussen fietsen voor kinderen met kanker

18 augustus 2012

Door mee te doen aan de Ketting van Ballonnen wil Tessa Pierson laten zien dat er leven is na kinderkanker. Tessa, studente Forensisch Laboratorium Onderzoek in Breda heeft zelf acute lymfatische leukemie gehad. Met de tocht wil ze kinderen en hun families die nu nog strijden hoop geven voor de toekomst en geld ophalen voor de VOKK.

Tessa: “De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) heeft ook onze familie ondersteund. Wij hebben tijdens en na de twee jaar durende behandelingsperiode veel aan hen gehad. En nu kan ik door deze sponsorfietstocht laten zien dat er leven is na kinderkanker”
Deze bijzondere fietstocht, die van 11 t/m 19 augustus langs alle kinder-oncologische ziekenhuizen  van Nederland voert, volbrengt Tessa niet alleen. Haar zus Robyn fietst ook mee, plus 23 andere jongeren die als kind kanker hebben gehad of een broer of zus hadden met deze ziekte. 

Robyn vult haar aan: “Natuurlijk willen we door deze 660 kilometer lange tocht zoveel mogelijk geld ophalen voor de VOKK. Maar we geven alle kinderen in de ziekenhuizen op onze route ook op een bijzondere manier steun en hoop. Ze krijgen van ons een speciale kraal in de vorm van een ballon, die ze aan hun KanjerKetting kunnen hangen. De VOKK heeft een beloningsysteem opgestart genaamd de KanjerKetting. Ieder kind dat start met vechten tegen kanker krijgt een ketting en voor iedere behandeling krijgen ze een kraal voor aan die ketting. Tessa’s ketting was aan het eind van haar behandeling zesenhalve meter lang. De combinatie van het fietsen en verbinden van de ziekenhuizen en het feit dat ballonnen kinderen heel erg aanspreken maakt dat de tocht ‘Ketting van Ballonnen’ heet.”

Wie de zussen Tessa en Robyn een hart onder de riem wil steken, kan hen mailen via zussenopdefiets@gmail.com of volgen via www.facebook.com/zussenopdefiets. Zij vertellen je daar graag hoe je een bijdrage kunt leveren. "

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Zoek een opdracht

In de buurt van: Soort opdracht:
Meerdere keuzen mogelijk
Min. aantal deelnemers

Meld je aan als talent

Ben jij student of medewerker van Avans Hogeschool? Wil jij je talenten aanbieden voor de Brabantse samenleving? Meld je dan aan om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwste opdrachten.

Meld je aan!

Laatste tweet