rent-a-talent

Terug naar Blog: Wall of talent

Vicky Brownhuis zet hele kamer AM aan het werk!

18 augustus 2012

Een mooi voorbeeld hoe één enthousiaste vrijwilliger een hele kamer meekrijgt voor het goede doel: Mieke van Thiel (AM) is het kersverse bestuurslid van het Vicky Brownhuis in Den Bosch en gaat samen met de hele kamer aan de slag.


Het Vicky Brownhuis bestaat dit jaar al 20 jaar en was ooit  het eerste inloophuis in Nederland die haar deuren opende voor volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten.
Er is op verschillende manieren aandacht voor de psychosociale aspecten van kanker. Het is geen behandelingsinstituut maar een informele ontmoetingsplaats waar mensen terecht kunnen met hun verhaal. Het Vicki Brownhuis is een vrijwilligersorganisatie.


Zoals veel vrijwilligersorganisaties zijn ook zij afhankelijk van fondsenwerving. En laat dat nu net een mooie opdracht zijn voor de collega’s van AM.


  ‘Onze directie steunt ons initiatief ook van harte. We zijn nu bezig met de ontwikkeling van een marketingplan om meer fondsen te werven. In eerste instantie gericht op bedrijven en in een vervolgfase richten we ons ook op particulieren. Ook zijn we aan het kijken of we in de uitvoer van dit plan studenten kunnen betrekken, dus het echt invoegen in het lesprogramma. We zien ook graag de samenwerking met andere academies om de multidisciplinaire vaardigheden bij studenten te ontwikkelen. ‘


En natuurlijk is het gevoel van voldoening en je bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij ook een goede reden om tijd vrij te maken voor deze klus.


Het leuke is dat de collega’s op de kamer door Rent a Talent nét dat zetje gekregen hebben om aan te haken bij het enthousiasme van Mieke voor haar taak bij het Vicky Brownhuis.


Wordt vervolgd dus!

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Zoek een opdracht

In de buurt van: Soort opdracht:
Meerdere keuzen mogelijk
Min. aantal deelnemers

Meld je aan als talent

Ben jij student of medewerker van Avans Hogeschool? Wil jij je talenten aanbieden voor de Brabantse samenleving? Meld je dan aan om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwste opdrachten.

Meld je aan!

Laatste tweet