rent-a-talent

Terug naar Blog: Wall of talent

Schilderen muren Shortstay verblijf in Roosendaal

18 augustus 2012

Vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld in de regio Roosendaal kunnen een veilige plek vinden bij een shortstay verblijf van de Stichting Safegroup. Het pand waar deze slachtoffers worden opgevangen was tot voor kort grijs en saai. Sinds 15 mei is dat anders. Die dag zorgden 15 studenten en medewerkers  voor heldere en fris gekleurde wanden. Studente Khuloud Khalif gaf het een goed gevoel. “Over dit soort klussen moet je niet lang nadenken. Je moet het gewoon doen en dus inschrijven!”

 

Dankbaarheid en een studiepunt

Volgens Khuloud, nu tweedejaars van Advanced Business Creations in ‘s-Hertogenbosch was de dag heel goed geregeld en hing er de hele dag een gemoedelijke en gezellige sfeer. “We kregen overalls, handschoenen, maar ook een lunch en drinken tussendoor. Super goed geregeld. We kregen ook nog een rondleiding door een deel van het gebouw. Niet overal natuurlijk want de privacy van de vrouwen en kinderen is daar heel belangrijk. Later kwamen er toch nog wat kinderen en vrouwen kijken. Iedereen was zo blij met ons werk en heel dankbaar. Voor ons was het ook gewoon gezellig én we kregen er nog een studiepunt voor. Ik ging echt met een goed gevoel de deur uit daar.”

 

Helpen geeft goed gevoel

Ook Kitty van Teeffelen, veiligheidsmedewerker bij DIF, vond het leuk om dit te kunnen doen. “Met ongeveer 15 man hebben we de saaie muren daar lekker een lekkere frisse kleur gegeven. Het ging allemaal heel gemoedelijk, terwijl we ook echt hard hebben gewerkt. Eén vrouw uit de opvang kwam vragen of we dit nou echt leuk vonden om te doen. Volgens mij kon ze dat bijna niet geloven. Maar iedereen was enthousiast, we kregen dankbare reacties. Dan is het gewoon goed en fijn om te doen. Ik ging met een goed gevoel huiswaarts in ieder geval.”

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Zoek een opdracht

In de buurt van: Soort opdracht:
Meerdere keuzen mogelijk
Min. aantal deelnemers

Meld je aan als talent

Ben jij student of medewerker van Avans Hogeschool? Wil jij je talenten aanbieden voor de Brabantse samenleving? Meld je dan aan om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwste opdrachten.

Meld je aan!

Laatste tweet