rent-a-talent

Terug naar Blog: Wall of talent

Bouw & Infra in de zorg

9 augustus 2012

De Academie voor Bouw & Infra liet zich inspireren door de Avansactie “Rent-a-talent” en toonde haar maatschappelijke betrokkenheid tijdens het personeelsuitje. Op 18 juni jl. staken ruim veertig collega’s de handen uit de mouwen om een ochtend vrijwilligerswerk te doen bij twee zorginstellingen (Thebe en Amarant) in Breda. De klussen varieerden van het in elkaar zetten van kruidenbakken tot schilderen, schoonmaken en tuinonderhoud.

Twijfel
Vooraf twijfelen een aantal collega’s over het “verplicht vrijwillig” doen. Zo vraagt Renske Overman zich af of het wel de juiste invulling is van een personeelsuitje. ‘Vrijwilligerswerk moet je toch eigenlijk uit eigen beweging doen?’ Maar Renske is om. Na een middag hard werken geeft ze toe dat ze het op eigen initiatief waarschijnlijk niet had gedaan. ‘Dit was een prima actie om mij eens uit die luie stoel te krijgen.’

Goed gevoel
Ook Michiel Smits is enthousiast. ‘Ik doe veel maatschappelijk betrokken werk in het buitenland, maar het is wel goed om het eens dicht bij huis, in je eigen omgeving te doen. Dat zou ik eigenlijk vaker moeten doen!’ Anderen noemen de ochtend inspirerend en zeggen dat het een goed gevoel geeft om samen iets voor anderen te betekenen.

 Het resultaat van een dag hard werken

De middag wordt sportief ingevuld: op het programma staat een workshop boxen, salsadansen, schermen of Tai Chi. Daarna drinken de collega’s van Bouw & Infra een welverdiende borrel in het Tilburgse Etenstijd.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Zoek een opdracht

In de buurt van: Soort opdracht:
Meerdere keuzen mogelijk
Min. aantal deelnemers

Meld je aan als talent

Ben jij student of medewerker van Avans Hogeschool? Wil jij je talenten aanbieden voor de Brabantse samenleving? Meld je dan aan om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwste opdrachten.

Meld je aan!

Laatste tweet