rent-a-talent

Terug naar Blog: Wall of talent

Bankje aanbieden

21 augustus 2012

Het bestuur én de bewoners van huize Amarant aan het Don Boscoplein in Breda zijn in hun element. Afgelopen week kregen zij van Carla Faassen, directeur van de Academie voor Bouw & Infra, namens Avans Hogeschool een nieuw tuinbankje aangeboden.

In het kader van Rent a Talent, een actie waarbij alle studenten en medewerkers van Avans zich kunnen inzetten voor een goed doel, heeft het personeel van de academie vorige maand de handen uit de mouwen gestoken voor Amarant. Ook het tuinbankje van Amarant zou bij deze gelegenheid worden opgeknapt, maar dit bankje was in zo'n slechte staat dat Faassen spontaan een nieuwe heeft beloofd aan de bewoners.

Onderzoekend bekeken
Afgelopen week was het zo ver: voordat de bewoners om 10.00 uur naar de dagbesteding gingen, werden zij al om 9.30 uur in alle vroegte verrast door de komst van Faassen met hun cadeau. Het bankje werd meteen onderzoekend bekeken door de bewoners of dit bankje wél de juiste kwaliteit had en is goed bevonden. De cliënten waren zichtbaar verheugd met hun nieuwe meubel. Op het bankje zit een plaquette waarop staat dat het is overhandigd ter ere van het 200-jarig bestaan van Avans.

Oproep: Nieuwe klussen gezocht
Bedrijven, instellingen en verenigingen die behoefte hebben aan kennis of hulp, kunnen dit jaar een beroep doen op studenten en personeel van Avans. Rent a Talent is de actie waarmee studenten en medewerkers van de hogeschool hun talenten inzetten voor de maatschappij. Non-profitorganisaties mogen rekenen op een belangeloze medewerking. Bedrijven krijgen een bescheiden rekening: de opbrengst is voor de goede doelen die Avans ondersteunt. Een klus opgeven kan via de website
www.avans200.nl onder het kopje ‘Rent a Talent’.

Avans 200
Avans Hogeschool bestaat 200 jaar in 2012. Het begon op 1 oktober 1812 met vijftien leerlingen en twee docenten aan de Académie Impériale et Royale de Peinture, Sculpture et Architecture. Het prille begin van onze Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost en daarmee ook van Avans Hogeschool. Tweehonderd jaar later is Avans gevestigd in Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch en uitgegroeid tot een van de grotere hogescholen van Nederland met ruim 25.000 studenten. Avans is door de Keuzegids Hoger Onderwijs voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot de beste grote hogeschool van Nederland.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Zoek een opdracht

In de buurt van: Soort opdracht:
Meerdere keuzen mogelijk
Min. aantal deelnemers

Meld je aan als talent

Ben jij student of medewerker van Avans Hogeschool? Wil jij je talenten aanbieden voor de Brabantse samenleving? Meld je dan aan om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwste opdrachten.

Meld je aan!

Laatste tweet