rent-a-talent

Terug naar Blog: Wall of talent

420 Studenten sociale studies combineren introductie en vrijwilligerswerk

18 augustus 2012

Maar liefst 420 nieuwe studenten sociale studies uit Breda, maken tijdens hun introductieweek op een wel heel bijzondere manier kennis met elkaar en met hun toekomstige beroep. Ze gaan met hun klas een hele dag vrijwilligerswerk doen, als onderdeel van hun introductie.

 

“Dit is een prachtige en laagdrempelige manier om een bijdrage te leveren aan de maatschappij, kennis te maken met elkaar én het past helemaal bij studenten die voor een sociaal agogische studie hebben gekozen”, zegt Marjolein van Oosterbos. Marjolein is docente en mede-organisator van de introductieweek.

 

“We gaan echt van alles doen. Sommige klassen gaan naar een bejaardenhuis, weer andere gaan aan de slag in een buurthuis of in een instelling voor gehandicaptenzorg. En iedereen doet ook echt iets anders. Dat varieert van het verzorgen van een spelmiddag tot het schilderen van enkele ruimtes of het opruimen van de tuin. Voor de een is het flink de handen uit de mouwen steken, maar er zijn ook groepen die juist geld zullen verzamelen op straat door te collecteren of te flyeren. Er is een klas die zelfs een flashmob gaat maken met de mensen van een instelling.

In totaal gaan we op 28 augustus met maar liefst zeventien klassen en hun mentoren op pad!”

 

Marjolein is nu al enthousiast en ziet al helemaal voor zich dat 17 klassen en hun mentoren tegelijk andere mensen blij gaan maken. “Ik ben erg benieuwd naar alle reacties. Een ding weet ik nu al: het wordt heel bijzonder!”

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Zoek een opdracht

In de buurt van: Soort opdracht:
Meerdere keuzen mogelijk
Min. aantal deelnemers

Meld je aan als talent

Ben jij student of medewerker van Avans Hogeschool? Wil jij je talenten aanbieden voor de Brabantse samenleving? Meld je dan aan om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwste opdrachten.

Meld je aan!

Laatste tweet