rent-a-talent

Terug naar Blog: Wall of talent

ATGM zet teamuitje in voor maatschappij

5 juni 2012

In het kader van Avans 200 zetten zowel studenten als medewerkers zich extra in voor de samenleving. En zo ook de medewerkers van ATGM die op 9 mei het jaarlijkse uitje ingezet hebben om mensen uit de Bredase samenleving een steuntje in de rug te geven.

Stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda ondersteunde deze actie. Of je als bedrijf maatschappelijke betrokkenheid toont omdat het goed staat in je jaarverslag, omdat het hoog scoort bij personeel of omdat je iets terug wilt doen voor de samenleving, de reden maakt niet uit. ‘Als je het maar doet’, aldus directeur Rombout Kerremans

Groene vingers
8 vrijwilligers hadden zich aangemeld voor deze dankbare klus. Een cliënt van WonenBreburg kan vanwege haar persoonlijke situatie en gezondheid wel een helpend handje gebruiken. Het onderhoud van de voor- en achtertuin heeft de laatste tijd begrijpelijkerwijs een lagere prioriteit gekregen met als gevolg dat er veel achterstallig onderhoud was. Voortvarend gingen de vrijwilligers aan de slag: bomen, hagen en struiken werden flink teruggesnoeid, onkruid werd gewied en het tuinafval werd afgevoerd! Het resultaat is verbluffend.

Linke soep
Samen met cliënten van twee afdelingen van verpleeg- en verzorghuis Stichting Elisabeth, Locatie Leuvenaarstraat, gingen zes Avans-collega’s een gezellige middag tegemoet. De middag werd gestart met een kopje koffie en een stuk gebak dat de vrijwilligers hadden meegenomen. Vervolgens werden er twee lekkere soepen door de vrijwilligers gemaakt en gezellig met de cliënten opgegeten.
Cor Overduin, activiteitencoördinator St. Elisabeth: ‘ We organiseren veel activiteiten voor de cliënten, maar voor net dat beetje extra aandacht, zijn we erg blij met vrijwilligers!’

Vele handen maken licht werk
Bij Amarant, De Zandoogjes krijgen kinderen met een lichamelijke en verstandelijke beperking dagopvang. Negen vrijwilligers hebben hier de handen uit de mouwen gestoken en o.a. een houten sorteerbak gemaakt, de boel opgevrolijkt met raamschilderingen in lentethema en schoonmaakwerkzaamheden verricht in de zachte gymzaal en de lokalen.

Gezelligheid kent geen tijd
50 cliënten van Amarant ’t Haeghje zaten vol smart te wachten op de vrijwilligers. ’t Haeghje is een dagopvang voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De vrijwilligers van Avans hadden lekkere taart bij zich voor iedereen, dus de sfeer zat er direct goed in! Na dit enthousiaste onthaal ging de groep eropuit. Door een tekort aan vrijwilligers gaan de cliënten niet vaak naar buiten en dat vinden ze juist zo heerlijk! Dus het was echt genieten geblazen, voor zowel de cliënten als de vrijwilligers!

Anja de Heus, Avans-medewerker en organisator van de MBO-activiteit vat nog samen waarom ze voor dit uitje gekozen hebben. De aanleiding om mee te doen is het jubileum jaar van Avans Hogeschool: Avans200. Eén van de onderdelen waarmee we het jubileum jaar vieren is door het vrijwilligersinitiatief Rent-a-Talent. En wij kunnen hierin als medewerkers natuurlijk het goede voorbeeld geven en ons inzetten om te helpen om deze actie tot een succes te maken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Zoek een opdracht

In de buurt van: Soort opdracht:
Meerdere keuzen mogelijk
Min. aantal deelnemers

Meld je aan als talent

Ben jij student of medewerker van Avans Hogeschool? Wil jij je talenten aanbieden voor de Brabantse samenleving? Meld je dan aan om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwste opdrachten.

Meld je aan!

Laatste tweet