rent-a-talent

Terug naar Blog: Wall of talent

Nachtuitzending Radio538 for warchild bij Avans Hogeschool

13 maart 2012

Zes uur lang fungeerde Avans Den Bosch van zaterdag op zondag als gastheer voor de nachtuitzending van Radio 538. Punt was er bij en deed verslag. ‘Je krijgt belachelijk veel consumptiebonnen voor weinig geld.’

Het is een indrukwekkend gezicht. In een paar uur tijd is er een volledige radiostudio opgebouwd in het Grand Café. Achter drie microfoons staan rond middernacht de Radio 538-dj’s Martijn Muijs, Kimberly van de Berkt en Daniël Daniël. Een groepje toekijkende studenten tovert de mobiele telefoon tevoorschijn om deze unieke gebeurtenis te vereeuwigen. De live-uitzending weet een kleine honderd toeschouwers te trekken.

Twee derdejaarsstudenten Communication en Multimedia Design wachten in de gang naast het Grand Café op het moment dat ze live mogen aanschuiven in de uitzending. Op de flyers die Evelien Kruit en Dominique Lankheet overal in de gebouw hebben verspreid staat “Geef mij die knuffel maar.” ‘Mensen kunnen in ruil voor geld een knuffel krijgen van de dj’s’, vertelt Evelien. Want daar draait de hele nacht uiteindelijk om: geld ophalen voor War Child. Even later geeft het tweetal zelf het goede voorbeeld via een group hug met het gezelschap van Radio 538.

Rond een uur of een klinken de eerste gitaarrifs vanaf de andere kant van de gang. Gelijktijdig met de live radio-uitzending vormt het Atrium namelijk het decor voor de battle of the bands/dj’s. Het vijftal van Indigo Mind staat als eerste act op de planken. Reden voor de aanwezige studenten en medewerkers om de gang over te steken en het Grand Café te verruilen voor het Atrium.

Ondertussen speelt er zich ook uit buiten de muren van Avans het nodige af. Twee groepen studenten, een paars en een groen team, proberen in de binnenstad van Den Bosch zoveel mogelijk geld in te zamelen. De groep die na een halfuur de best gevulde collectebus heeft, wint een avond gratis stappen. Het is voor een van de leden van het paarse team reden om in ruil voor vijf euro de kont van een wildvreemde te zoenen. Samen weten de teams maar liefst 273,14 euro los te peuteren.

 

In de loop van de nacht vertrekken steeds meer mensen richting huis. Rond vier uur is er een korte opleving als in het centrum de meeste kroegen hun deuren hebben gesloten. Twee groepen studenten besluiten om die reden een kijkje te nemen op de Onderwijsboulevard. Ze deponeren als laatste wat geld in de glazen pot bij de ingang, die uiteindelijk 520 euro bevat. In totaal levert de Radio 538-nacht een kleine 1.000 euro op.

 

Battle of the Bands

Bij de Battle of the Bands tijdens de Radio 538-nacht won Indigo Mind overtuigend radiozendtijd.

Terwijl de dj’s van Radio 538 in alle stilte live uitzenden vanuit het Grand Café in Den Bosch staan de luidsprekers aan de andere kant van de gang vol open. In het Atrium proberen afwisselend dj’s en bands het publiek te vermaken. Alle acts hebben vijf euro neergeteld voor War Child om aan de muziekbattle mee te mogen doen.

 

Af en toe wordt er vanaf het podium rechtstreeks geschakeld met de radiostudio. Zo is Indigo Mind met hun uitvoering van Stevie Wonders ‘I Wish’ live te horen op Radio 538. ‘Ik was toch net even wat zenuwachtiger’, vertelt gitarist en oud-student Technische Bedrijfskunde Alex Paauw na het optreden. ‘Maar het geeft tegelijkertijd een enorme adrenalinekick. Het was toch de eerste keer dat we op de radio waren te horen.’

Een jury bestaande uit Radio 538-dj Robin Leféber en Avansmedewerkers Hester Klein Tijssink en Ger van Cleef probeert ieder optreden na afloop op waarde te schatten. Het trio prijst bij Indigo Mind vooral de goeie chemie tussen de bandleden. Dat de zangeres tevens basgitaar speelt, levert ook bonuspunten op.

Zanger Tristan van der Laan van concurrent Blackhill Bandits krijgt de lachers op zijn hand als hij zich bij voorbaat verontschuldigt: ‘Ook al zijn we heel slecht, we steunen in ieder geval War Child’. De student Communication en Multimedia Design in Breda doet zichzelf en zijn band daarmee te kort getuige het applaus na hun optreden.

 

Tijdens de show van de Bandits stond Marcel van Buitenen waarschijnlijk al peentjes te zweten. De zanger betreedt wat bleekjes het podium voor zijn eerste optreden voor een publiek. Pas aan het einde van zijn eerste en enige nummer lijkt hij zijn zenuwen onder controle te hebben. Ook het trio van Mayday 13 grijpt naast de hoofdprijs van live zendtijd. Al is de jury onder de indruk van de muziek die het drietal weet te produceren zonder drummer.

Voornaamste concurrent van Indigo Mind is de laatste band die optreedt Straight from the Fridge. De funk- en soulband zet een energiek optreden neer. Dat ze uiteindelijk naast de airplay grijpen, is in hun geval wat minder erg. De mannen waren een jaar eerder nog te horen bij radiostation SLAM!FM tijdens de zogenoemde Covermedley. Het maakt het voor de formatie net iets dragelijker dat Indigo Mind met de hoofdprijs aan de haal gaat.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Zoek een opdracht

In de buurt van: Soort opdracht:
Meerdere keuzen mogelijk
Min. aantal deelnemers

Meld je aan als talent

Ben jij student of medewerker van Avans Hogeschool? Wil jij je talenten aanbieden voor de Brabantse samenleving? Meld je dan aan om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwste opdrachten.

Meld je aan!

Laatste tweet