Nieuws

Terug naar overzicht

Olympisch judoka Edith Bosch inspireert op jubileumconferentie Avans Hogeschool

Gepubliceerd: donderdag 13 september 2012

Driemaal wereldkampioene, achtmaal Europees kampioen, zevenmaal Nederlands kampioene én ze won brons tijdens de afgelopen Olympische Spelen. Edith Bosch weet wat doorzettingsvermogen is. Zij inspireert op 4 oktober de aanwezigen in Breda tijdens de conferentie 24 Hours of Inspiration.

 

Over Edith Bosch

Haar olympisch debuut maakte ze op 20-jarige leeftijd bij de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. Hierbij eindigde ze op een gedeelde zevende plaats. Tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene wist Bosch de zilveren medaille te winnen in de gewichtscategorie tot 70 kg. Tevens werd ze dat jaar de eerste keer Europees kampioene bij de senioren. Een jaar later werd zij in Caïro wereldkampioene in de klasse tot 70 kg en prolongeerde ze haar Europese titel.

In 2012 werd Bosch voor de vierde maal Europees kampioene bij de senioren en won later dat jaar een bronzen medaille op de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen.

 

Naast haar topsport carrière werkt Edith Bosch bij de Nederlandse Spoorwegen. Met haar werk bij de Nederlandse Spoorwegen is Bosch in staat om vergelijkingen en paralellen te trekken met het bedrijfsleven. Bosch spreekt regelmatig over onderwerpen als doorzettingsvermogen, teambuilding, winnen, privé/werk balans en zelfontwikkeling. Op 4 oktober vertelt Edith Bosch haar inspirerende verhaal aan studenten, medewerkers en relaties van Avans tijdens de 24h of inspiration.

Op de hoogte blijven?

  • Vrouw  Man

  • Ja, ik ontvang graag informatie over Avans200.

Klik hier

Dank voor je aanmelding

De gegevens zijn succesvol verzonden.