Nieuws

Terug naar overzicht

Avans200 talkshow en rondleidingen inspirerend!

Gepubliceerd: vrijdag 16 maart 2012

Avans200 talkshow en rondleidingen inspirerend!Donderdag 15 maart opende Avans haar deuren voor Den Bosch. Omwonenden, genodigden en alle studenten en medewerkers van Avans dompelden zich een middag onder in de 200-jarige geschiedenis én toekomst van de hogeschool.


Geïnspireerd op het populaire TV-programma ‘De Wereld Draait Door’ namen presentatrice én oud-Avansdocente Carla van Loon en tafelheer Paul Rüpp met diverse tafelgasten iedereen mee door het verleden, het heden en de toekomst van Avans Hogeschool.


Avans Hogeschool opende op donderdag 15 maart een tentoonstelling over haar 200-jarige historie. Het rijke verleden wordt tastbaar gemaakt door onder andere het toelatingsexamen van de kweekschool uit 1907 en de internationaal geroemde ‘blotebillenjurk’, het afstudeerwerk van topontwerpster Marlies Dekkers, oud-student aan de kunstacademie.

Ook waren er zijn rondleidingen door de nieuwe aanbouw, de vernieuwde techniekhal en de kunstacademie. De regio kan een beroep doen op Avans door de lancering van Rent-a-Talent, waarbij de studenten en medewerkers zich dit jaar inzetten voor de Brabantse maatschappij en het goede doel.

‘Blotebillenjurk’ van Marlies Dekkers

De oude locaties van Avans door heel Brabant, zoals oude fabrieken en kloosters in Vught en Etten-Leur, zijn op de tentoonstelling interactief in kaart gebracht. Er zijn gedenkboeken met alle koninklijke bezoeken aan Avans, sinds de komst van Koning Willem I, II en III in 1829, 1841 en 1855. Ook de inventaris van de bibliotheken, oude reglementen en schilderijen maken de vorige eeuwen tastbaar. Maar tevens is de door studenten zelfgebouwde RoboFridge uit de 21e eeuw te zien. Evenals de vragen die studenten in 1907 voor de kiezen kregen als ze begonnen aan de Kweekschool, zoals ‘Welke gebeurtenis vond plaats in 1747?’en ‘Wat betekent het gezegde iets blauw blauw laten?’ Topstuk is ook de ‘blotebillenjurk’ waarmee topontwerpster Marlies Dekkers in 1991 cum laude afstudeerde aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost.

Rent-a-Talent

Rent-a-Talent is de actie waarbij alle instellingen en bedrijven in Brabant een beroep kunnen doen op de kennis en het talent van studenten en medewerkers van Avans. De eerste opdrachten zijn reeds binnengekomen, zo gaan studenten onder andere aan de slag voor het Liliane Fonds. Gedurende het hele jaar vervullen de studenten en medewerkers opdrachten en de opbrengst gaat naar goede doelen

Op de hoogte blijven?

  • Vrouw  Man

  • Ja, ik ontvang graag informatie over Avans200.

Klik hier

Dank voor je aanmelding

De gegevens zijn succesvol verzonden.