Terug naar home

De acties

De acties
 

 

 

 

 

 

 

Medewerkers AAFM bij de Blauwe Kamer Breda

 In het kader van Avans 200, heeft de AAFM vrijdag 5 oktober vrijwilligerswerk gedaan bij de Koninklijke Visio, onderdeel van de Blauwe kamer bij het Mastbos in Breda. Medewerkers van de AAFM zaten die dag niet in het leslokaal of op kantoor, maar zetten zich met elkaar in voor het goede doel!

De Koninklijke Visio biedt onderwijs aan leerlingen met een meervoudige beperking in de leeftijd van vier tot twintig jaar. Naast een visuele beperking hebben alle leerlingen een verstandelijke beperking. Daarnaast hebben veel leerlingen nog extra beperkingen. Er waren deze dag verschillende klussen die gedaan moesten worden, zoals het plaatsen van een carport, het schilderen van een blokhut, activiteiten met cliënten, TL-armaturen verwijderen, plantenbakken verplaatsen, tuinieren en stoeptegels verwijderen. Ondanks dat het weer niet overhield, heeft dat de sfeer en inzet deze dag van de collega’s niet negatief beïnvloed.

 

Onderstaande foto’s geven een goed beeld van de sfeer en de resultaten. 


 

 

Docententeam AAFM schittert op zaalvoetbaltoernooi Avans200

De schoenen gestrikt, de kousen opgetrokken, de onderbroeken binnenstebuiten gekeerd. Time for THE SOCCER CLASH OF AVANS! In het kader van Avans 200 was er in elke Avans-city een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. Zowel studenten als docenten hebben de benen gestrekt en de heupen losgedraaid. Om 10.00u tijd voor de kickoff, let’s play….ja hoe kunnen we dit eigenlijk het beste omschrijven? In Eindhoven ben ik gewend aan VDL-Ciba zaal fussball niveau. De kampioenen van Nederland uitkomend in de Champions league tegen Barcelona en Real Madrid. Laten we het houden op een soort veredeld bejaarden yoga met de zwabber bal. Het docenten sterren ensemble van de AAFM bestaande uit: Wild dog Tommy (Tommy Valk), Tricky Rodrigo (Dennis Rodrigo), Bulldozer Stefiano (Stef Schuurmans), Lightning RP (René-Pascal van den Boom), Crusher Tom (Tom Dierckx), Insane Lennie (Lennard Terpsma) en niet te vergeten de thunder uit Zeeland DE KUIT (Laurens Cuelenaere)! Onder leiding van Mad Lisette (Lisette van Leeuwen) en Wacko Marise (Marise Khemissi) een gevreesde tegenstander voor alle studenten teams!

Met de magistrale teamnaam: O.I.D.Z.L.W.J.E.L. (Ook In De Zaal Leren We Jullie Een Lesje) treedt het docenten team de arena binnen en laat direct zien dat het geen docenten team is van de sport academie, maar tot ieders verbazing werkelijk tot op het bot gemotiveerd is. Vooral de coaches zijn hierdebet aan met opzwepende teksten en hooligan-achtig gedrag. Die moeten wel een paar liter spraakwater gedronken hebben bij het ontbijt.

Na wat stram op gang te komen barst de boel los en zegeviert het docenten team op ongeëvenaarde wijze! Een herrijzenis der gladiolen, een opperste gloriemars naar ultieme en eeuwige roem. Wat een passie, wat een doorzettingsvermogen, wat een bluf, wat een flair, maar ook wat een geniaal doordachte en berekende manoeuvres! Al met al exact zoals deze sterren ook les geven op Avans.

Helaas was daar in de finale het team: AVTAM7A tegen AVTAM7B op veld 1 (dit is werkelijk de naam van een deelnemend team!) gevuld met fotomodellen, witte sportschool makkers, een koningin der zaalvoetbal en vergezeld door een heldhaftige mascotte, welke ruw en bot een einde maakte aan de lang gekoesterde droom van het docenten team. Met een klinkende 3-2 overwinning maakt team AVTAM7A tegen AVTAM7B op veld 1 een einde aan de illusie.

Gefeliciteerd turbo studenten! Jullie snappen wel dat blok 7 en straks in Q2 blok 8 nu een stuk lastiger te nemen horde gaat worden tijdens jullie carrière binnen Avans. Desalniettemin een hele dikke congrats voor jullie. Niet te vergeten een hele flinke merci voor de organisatie van dit schitterende toernooi der voetbalwonderen. Tot over 50 jaar! Onze wraak zal zoet zijn…jullie dan als docenten team? Op naar Den Bosch, op naar de derde helft… die hebben we nog nooit verloren! PROOST, SALUTE, CHEERS!

  

Gesponsorde fietstocht door Ronald van Blerck

Ronald: ‘Het is allenmaal goed gelukt. Ik ben vertrokken om 05:15 in Rijsbergen en om 19:15 aangekomen in Enschede. In totaal 333.4 km. De wind had ik mee, maar de eerste 3.5 uur had ik ook constant regen. Het viel dus niet mee…’

Met de tocht heeft Ronald wel 300 euro opgehaald voor War Child. En uiteindelijk heeft hij een lekker dagje gefietst en kijkt er met veel plezier op terug.

 

Straatmuzikant voor Stichting de Ezelshoeve

Theo Polman was voor 1 dag straatmuzikant voor ezels. Zijn goede doel was Stichting De Ezelshoeve. ‘Ondanks het hele slechte weer en het nadelige effect dat dit heeft op het humeur, de haast, de drukte en de vrijgevigheid van mensen was het heel erg leuk om te doen. We zijn blijven steken op zo'n € 130,-‘.

 

Dit bedrag werd nog hoger! Op 7 oktober hebben Carin Zuidema en Suzanne Beckers van de AMBM meegedaan aan de Singelloop. Het was een schitterende dag en uitstekend weer om al rennend  met duizenden andere sportievelingen deel te nemen aan de 10 kilometer. Zij hebben tijdens de Singelloop nog eens € 332, - binnengehaald voor De Ezelshoeve.

 

Theo: ‘. Wat het verhaal helemaal af maakt is dat De Ezelshoeve een andere Stichting heeft aangeschreven die alle donaties op deze dag zou verdubbelen. Stichting Dierennood was die dag aanwezig en zij hadden aangegeven dat hij het totale bedrag dat die dag zou worden opgehaald, wordt verdubbeld! Dus toen Carin en Theo aankwamen met een koker met daarin 460,-euro, werd dat verdubbeld naar 920,- euro! ‘

 

 

 

 

QR code van studenten

En plots verscheen er vrijdagmiddag in de Grote Kerk een mega grote QR-code. Studenten en medewerkers van Communication & Multimedia Design van Avans deden mee aan een flashmob-actie ten bate van een goed doel.

Rond 14.00 uur verzamelen alle deelnemers op de grote markt ter hoogte van de Grote Kerk. Door het slechte weer moesten ze helaas uitwijken naar het voormalig godshuis. Met de actie vroegen de studenten aandacht voor Villa Pardoes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studenten creëren kunstwerk  bij de Woonveste

 

Al op 22 september zijn vijf studenten enthousiast aan het werk gegaan voor de realisatie van het kunstwerk. Bewoners hebben, voorafgaand aan de 22ste,  de ondergrond van de muren geschilderd. Op die dag is een zijde van het project gemaakt. De reactie namens de Woonveste was positief ‘De  studenten hebben echt hun best gedaan. Het ziet er prachtig uit.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gesponsorde wandeling bij Zandvoort

Ondanks het slechte weer is het toch doorgegaan. In totaal hebben er 5 personen meegedaan met deze wandeling op het strand bij Zandvoort. Deze 5 hebben toch samen €192 voor Make a Wish opgehaald. Nee, deze foto is niet van Zandvoort toen die dag.... dit is wel wat de deelnemers veel liever hadden gehad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teamleden van Beleid & Expertise aan de slag bij NSWAC

Op 5 oktober  zijn teamleden van Beleid & Expertise (Linda Lemmens,  Linda Verschuren, Dorien Meeuwis, Frits de Jong en Monique Broeders) aan de slag gegaan als vrijwilligers bij NSWAC in Bergen op Zoom. NSWAC is een zorgorganisatie voor mensen met een lichamelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). In de diverse kleinschalige locaties (woonvormen, activiteitencentra en cliëntenservicepunten)  in de regio’s Noord, Zuid en Zuidwest bieden dagelijks vakkundige mensen professionele en flexibele zorg aan meer dan 800 cliënten.

Die dag hebben zij geholpen met het oppakken van de huishoudelijke klussen, waar ze zelf door drukte vaak niet aan toe komen. Denk aan de voorraad-, keuken- en servieskasten grondig schoonmaken, de tuin flink onder handen nemen en is er een kledingkast uit elkaar gehaald en verplaatst voor een cliënt. Ook hebben de vrijwilligers met de kok de lunch verzorgd, appelflappen gebakken, en het avond eten voorbereid. Het samen koffiedrinken met de cliënten en de grootste grappenmaker uit Bergen op Zoom ontmoeten heeft vervolgens deze dag helemaal compleet gemaakt. Uitgeput maar zeker voldaan zijn ze uiteindelijk weer huiswaarts gegaan.

 

 

 

 


AIB Breda zamelt in voor de voedselbank

De Academie voor ICT & Business (AIB) in Breda was op 5 oktober druk in de weer met de inzamelingsactie voor de voedeselbank.  De academie heeft zichzelf ten doel gesteld minimaal twintig bananendozen vol levensmiddelen te doneren. In de middag konden studenten en docenten  hun opbrengst inladen in de vachtwagen van de voedselbank.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook actie voor de voedselbank in Den Bosch

De Academie voor ICT en Business zet zich daar in voor de Voedselbank Den Bosch. Er werd van alles ingezameld: een potje zongedroogde paprika’s, kalfsragout in blik en eigenlijk alles wat uit een kerstpakket komt.

In een van de dozen ligt ook tandpasta en shampoo. Zelfs lenzenvloeistof. Het is toch de Vóedselbank? ‘Klopt, maar hier zijn ze ook heel blij mee’, vertelt docent Monique Putters. ‘Het zijn best dure producten en de mensen kunnen het goed gebruiken.’

Zelf doneerde Putters een blikje erwten, enkele flessen water en een pot pastasaus. ‘Maar eigenlijk is alles wat je in de supermarkt kan kopen welkom. Zolang het maar lang houdbaar is.’ En als je de bezoekers van de Voedselbank echt gelukkig wilt maken, doneer dan vlees of vis. Putters: ‘Ingeblikt, welteverstaan, bijvoorbeeld smac of gehaktballetjes. Maar ook aan fruit en groente in een potje hebben ze heel erg behoefte.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pokertoernooi

In Breda zaten zo'n honderd studenten te pokeren in Xplora. Het inschrijfgeld van tien euro per persoon gaat allemaal naar het goede doel. Er is ruim 1000 euro opgehaald. De gelukkige winnaar van de iPad is student Jaïr Sambo, die Commerciele Economie studeert. 'De laatste ronde was nog best spannend, we hadden allebei nog evenveel fiches, maar ik wist hem tenslotte toch te verslaan.'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ballonnenactie AI&I

Bij een ballonnenwedstrijd in het kader van ‘Avans voor het goede doel’ heeft één van de 200 opgelaten rode ballonnen een parcours afgelegd van maar liefs 485 kilometer. Op 5 oktober heeft de Avansgemeenschap zich op diverse manieren ingezet voor het goede doel. Met het ingezamelde geld ondersteunt Avans Hogeschool War Child, Villa Pardoes en Make a Wish Nederland.

Eén van de academies van Avans Hogeschool, Academie voor Industrie & Informatica, verzon een rode ballonnenwedstrijd. Voor een bedrag van 2 euro lieten 200 kopers, vooral studenten en medewerkers, een ballon los voor de ingang van de hogeschool. Eén van de ballonnen kwam terecht in Bad Harzberg in Duitsland. De plaats ligt op een afstand van 485 kilometer van ’s-Hertogenbosch. De vindster van de ballon is Heike Kostka die een antwoordbriefje stuurde naar Avans Hogeschool. Zij heeft als dank een fles wijn ontvangen.

De winnares van de ballonnenwedstrijd, een Avansstudente, krijgt donderdag 29 november een cadeau uitgereikt door Jan Verhagen, docent Technische bedrijfskunde en één van de topverkopers van de ballonnen.

 

 

 

 

 

Pannenkoeken bakken

Pabostudenten staan buiten in Breda pannenkoeken te bakken. Ze kosten 50 eurocent. Medewerkers van het Leer- en Innovatiecentrum komen met diverse soorten appelgebak. Gemaakt van appels van de appelbomen die naast Avans op de Hogeschoollaan staan. Er is ook een groepje studenten met zelfgemaakte cupcakes en Turks gebak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven?

  • Vrouw  Man

  • Ja, ik ontvang graag informatie over Avans200.

Klik hier

Dank voor je aanmelding

De gegevens zijn succesvol verzonden.